Съветникът на Пентагона призова за повече разнообразие в американската армия

Съветникът на Пентагона призова за повече разнообразие в американската армия
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    11.02.2022
  • Сподели:

Епископ Гарисън, старши съветник на американския министър на отбраната Лойд Остин, обеща подкрепата си „за повече разнообразие, справедливост и приобщаване в американската армия". Той настоя, че политиката няма нищо общо с идеологията на „културната война", като твърди, че подходът ще направи американската армия по-смъртоносна.


В реч пред Центъра за нова американска сигурност, Гарисън каза, че военните трябва да направят повече, за да привлекат още войници от малцинствата, които в момента съставляват приблизително 41% от въоръжените сили на САЩ.


„Трябва да намерим начини да стигнем до по-широк набор от таланти и по-широки групи по интереси, за да привлечем тези висококвалифицирани, талантливи хора", заяви Гарисън, твърдейки, че „голям процент от малцинствата са склонни да се измъкнат от армията преди да преминат към по-високи позиции".


„Трябва да предприемем подход, основан на много данни, за да разберем по-добре какво всъщност се случва тук. Какъв е проблемът и как можем да се справим с него", добави той.


Гарисън каза, че иска „възможно повече лидери и членове на общите сили да разглеждат усилията за разнообразие като умножител на силата, да гледат на програмата като начин да направят военните на САЩ по-успешни в постигането на критични мисии и в правенето на силите по-смъртоносни".


Старшият съветник настоя, че „усилията на военните за разнообразие не са разнообразие заради разнообразието и не са просто нещо, което трябва да се направи поради някакъв вид културна идеология или културни войни, които се случват".


Речта на Гарисън беше разкритикувана от консерваторите с аргумента, че приоритетите на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън по отношение на армията са неуместни.


„Нашите врагове ни се смеят", туитира колонистът на Washington Times Тим Йънг.

Станете почитател на Класа