Илон Мъск завърши тунел от подземната мобилна мрежа за Tesla в Лас Вегас

Илон Мъск завърши тунел от подземната мобилна мрежа за Tesla в Лас Вегас
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    09.02.2022
  • Сподели:

Компанията за тунели на магната Илон Мъск, The Boring Company, обяви, че е приключила с изкопните работи на връзката от конгресния център в Лас Вегас до хотела Resorts World.


Boring Company туитира снимка на тунелната площадка в хотела със съобщението: „Неуловимо се появяваме на входната врата", на което Мъск ентусиазирано отговори: „The Boring Company току-що свърза хотел Resorts World! с Конгресен център Лас Вегас!", написа той.


Очаква се тунелът да бъде част от комплекса Vegas Loop, 46-километрова подземна мрежа, която ще позволи на пътниците в превозните средства на Tesla да пътуват между повече от 51 станции в Лас Вегас.


Според изчисленията на инженерите инфраструктурата ще има капацитет за 57 000 пътници на час, което е доста над 12 000, които ежедневно използват монорелсовия път в Лас Вегас.


Всички работи ще бъдат финансирани от собствената компания на Илон Мъск, с което инициативата няма да бъде в тежест за общинския или щатския бюджет, въпреки че изграждането на станциите ще бъде съфинансирано от казината, разположени в близост до тях.

Станете почитател на Класа