Анализатор на Bloomberg назова тавана на стойността на биткойн

Анализатор на Bloomberg назова тавана на стойността на биткойн
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    09.02.2022
  • Сподели:

Главният стоков стратег на Bloomberg, Майк МакГлоун, прогнозира, че стойността на биткойна и златото може да се повиши през тази година.


Експертът смята - макар че настоящият срив на фондовия пазар може да попречи на Федералния резерв на САЩ да повиши лихвите, той може също да стимулира растежа на биткойна и златота, които са активи за безопасно убежище и основа за диверсификация през 2022 г.


По същия начин той вярва, че „криптовалутата е на път да се превърне в глобална цифрова гаранция и е отговорна за революцията в цифровизацията на финансите, която е още в начален стадий".


Междувременно МакГлоун твърди, че в момента криптовалутата формира стабилен "под". След като това ниво се формира, според анализатора курсът на биткойн ще има за цел да се придвижи към "тавана", който е границата от 100 000 долара. В момента цената на биткойн е около $42 842.


От друга страна, стратегът се надява, че американските законодатели ще приемат използването на криптовалути чрез подходяща регулация, поради възможно увеличение на доходите благодарение на данъците, генерирането на заетост и защото „това може да върви против антипатията на Китай".

Станете почитател на Класа