Във Виетнам създадоха първия в света електрически батмобил

Във Виетнам създадоха първия в света електрически батмобил
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    09.02.2022
  • Сподели:

Виетнамският архитект Нгуен Дак Чунг, заедно с екип от инженери, механици и дизайнери, обявиха създаването на първия електрически батмобил в пълен размер.


Автомобилът е вдъхновен от версията на Batmobile на Кристофър Нолан, наречена „The Tumbler". 23-годишният Нгуен каза, че иска да пресъздаде този вариант заради мъжествения му, утилитарен дизайн. „Това е като офроуд танк", добави той.


При създаването на превозното средство Нгуен и неговият екип започнали със стоманено шаси и след това продължили да създават бронираните панели, които съставляват тялото. Някои части от Батмобила са ръчно изработени, докато други са 3D отпечатани за прецизност.


Дизайнът е базиран на електродвигател с литиево-йонна батерия. С общо тегло от 600 килограма автомобилът достига скорост до 105 км/ч. Нгуен го описва като „пълнофункционално тактическо превозно средство".


Инженерите го оборудвали с автоматична скоростна кутия, хидравлични врати с дистанционно управление, пътническа седалка и система от монитори и камери за 360-градусова панорама по време на шофиране.


Той беше представен на 23 януари на изложението Van Daryl в град Хо Ши Мин, Виетнам. Според сайта на проекта, автомобилът е наличен за продажба, но точната цена не е оповестена.

Станете почитател на Класа