Руският комплекс «Красуха-4» за РЕБ е вече в Беларус

Руският комплекс «Красуха-4» за РЕБ е вече в Беларус
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.02.2022
  • Сподели:

Русия и Беларус във вторник 1 февруари започнаха съвместните учения «Съюзна решимост-2022». На първия етап от маневрите, който ще продължи до 9 февруари, в Беларус ще бъдат прехвърлени личен състав и военна техника от РФ. Русия достави в Беларус много широка номенклатура въоръжения. Това са изтребителите Су-35С и щурмовите самолети Су-25, ОТРК «Искандар-М» и РСЗО «Уранган», ЗРК С-400 и «Панцир-С».

 

Руският комплекс «Красуха-4» за РЕБ е вече в Беларус

 

 

Но това не е всичко. По данни на социалните мрежи, към територията на Беларус е бил насочен комплексът за радиоелектронна борба «Красуха-4».

 

На снимките се вижда станцията 1РЛ257, а също пункт за управление на Радиоелекронна борба.


Руският комплекс «Красуха-4» за РЕБ е вече в Беларус

 

Вторият етап от маневрите ще започне на 10 февруари и ще продължи до 20 февруари. Той ще включва отблъскване на условно нападение по южните и западните граници на Република Беларус. Основната фаза на ученията ще се проведе на пет беларуски полигона: Гожски, Брестски, Домановски, Осиповичски и Обуз-Лесновски.В маневрите ще участват и четири летища на Република Беларус.

 

Западът вече изрази загриженост за действията на Москва и Минск. Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг ученията могат да се превърнат в претекст за нападение срещу Украйна. Русия и Беларус отхвърлят ​​всякакви агресивни намерения спрямо съседните страни.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа