Северна Корея изстреля две ракети в Японско море

Северна Корея изстреля две ракети в Японско море
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    28.01.2022
  • Сподели:

Южнокорейските военни са регистрирали изстрелване на две балистични ракети от района на Хамхунг в Северна Корея, съобщава агенция Yonhap, позовавайки се на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.


Както е посочено в подробности, снарядите са летели на изток от полуострова, към Японско море. Агенцията Kyodo, позовавайки се на японски служители, посочва, че те са паднали извън изключителната икономическа зона на Токио.


Властите уточниха, че изстрелванията са извършени около 8 и 8:05 сутринта местно време и са прелетели около 190 километра на максимална височина от 20 километра. Те също така прецениха, че това са били ракети с малък обсег.


„За повече подробности разузнавателните органи на Южна Корея и Съединените щати извършват подробен анализ", казаха военните в текстово съобщение, изпратено до пресата.


Това е шестото изстрелване на балистична ракета досега тази година. Последният път подобно действие беше записано на 25 януари, когато два снаряда бяха изстреляни от Северна Корея в Японско море.

Станете почитател на Класа