FAZ: Холандска туристка бе глобена за нацистки поздрав в Освиенцим

FAZ: Холандска туристка бе глобена за нацистки поздрав в Освиенцим
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.01.2022
  • Share:

29-годишна жителка на Холандия беше задържана на територията на бившия концентрационен лагер Аушвиц: причината беше снимка, на която тя позира близо до главната врата на концентрационния лагер и демонстрира нацистки поздрав, пише Frankfurter Allgemeine. Отбелязва се, че съдът е наложил глоба на жената.

 

FAZ: Холандска туристка бе глобена за нацистки поздрав в Освиенцим

 

 

Полската полиция задържа туристка от Холандия на територията на бившия нацистки концентрационен лагер Аушвиц, съобщава Frankfurter Allgemeine. В неделя 29-годишната жена позира за снимка пред главната порта на лагера, демонстрирайки нацисткия поздрав, съобщи полицията. Снимката е направена от 30-годишния й съпруг.

 

Според вестника местните охранители обърнали внимание на случващото се: извикали полиция.

 

„Жената искаше да се оправдае, като каза, че това е просто глупава шега“, цитира Frankfurter Allgemeine думите на говорител на местната полиция.

 

Съобщава се, че съдът е наложил глоба на туристката, с което тя се е съгласила.

 

Frankfurter Allgemeine припомня, че името Аушвиц е станало синоним на Холокоста и олицетворение на злото. В този концентрационен лагер нацистите избиват повече от милион души, повечето от които са евреи. Общо почти 6 милиона евреи са били убити в цяла Европа по време на Холокоста.

 

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа