Читателите на WSJ: Започването на война с руснаците е глупава идея

Читателите на WSJ: Започването на война с руснаците е глупава идея
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.01.2022
  • Share:

Путин не може да бъде сплашен със санкции, затова, за да се «защити Украйна», американската администрация трябва да действа по-решително, твърди Уолтър Мийд и споделя за «единствения начин» да се спре «руската инвазия». Но не всички читатели на WSJ са съгласни с идеята на американския професор и обясняват как да «наранят руснаците», без да започват война.

 

Читателите на WSJ: Започването на война с руснаците е глупава идея

 

Срещу Русия Съединените щати се нуждаят от единство и твърда дипломация. Икономическите санкции няма да са достатъчни.


Със задълбочаването на украинската криза има само един вариант, който би могъл да спре руската инвазия, а именно този вариант, според всички сериозни играчи във Вашингтон, тук не се разглежда: изпращане на американски и коалиционни сили за защита на Украйна.

 

Владимир Путин не е готов за война със САЩ; неговата авантюра се основава на убеждението, че Америка не е достатъчно лоялна към Украйна, за да я защити със сила.

 

През 30-те години на миналия век Великобритания и Франция считаха войната за немислима, докато тя не стана неизбежна. Като се откаже от възможността за изпращане на войски, администрацията на Байдън се надява да наложи редица икономически санкции на Русия и да провокира множество политически последици (включително въоръжаване на украинските партизани), достатъчно големи, за да бъде отвратен Путин от плячката, към която се е насочил.

 

Читателите:


Война с Русия?! Това е най-глупата идея, която може да роди болен или нормален мозък.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа