Индианец от амазонската джунгла носи баща си с часове, за да го ваксинират

Индианец от амазонската джунгла носи баща си с часове, за да го ваксинират
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.01.2022
  • Share:

През изминалата седмица в медиите по света се разпространи снимка, публикувана от бразилския лекар Ерик Дженингс, на която се вижда как момче от индианската общност Зое носи баща си на гърба си.

 

Дженингс, който работи по проект за здравеопазване и неврохирургия на коренното население в Амазонка, обяснява, че младият мъж от снимката, на име Тауи, е носил баща си през амазонската джунгла, за да го ваксинират срещу COVID-19.

 

Тауи е трябвало да носи баща си в продължение на шест часа, преодолявайки различни препятствия като хълмове и потоци. След като успял да ваксинира баща си, те се върнали в общността си по същия начин.

 

 

Бразилският лекар обяснява, че местната общност Зое е малко, изолирано село в Бразилия, което се намира дълбоко в Амазония. Досега общността Зое не е съобщила за случаи на коронавирус.

 

Дженингс определя като „най-запомнящия се момент на 2021″ тази снимка, на която „Тауи Зое носи баща си Вау Зое за първа ваксина срещу COVID-19″.

 

До момента Бразилия е втората страна в света с най-много регистрирани смъртни случаи, които надхвърлят 620 хил., а от началото на пандемията в страната са регистрирани повече от 22 млн. заболявания.

Станете почитател на Класа