Китай в навечерието на Олимпиадата

Китай в навечерието на Олимпиадата

Китайските власти правят всичко възможно локалното огнище на щама омикрон на коронавируса да не попречи на предстоящите Олимпийски игри в Пекин, съобщава CNBC. Според кореспондента на канала град Тинджиан, разположен само на половин час път с кола от столицата на КНР, където са регистрирани първите случаи на инфекция от омикрон в Китай, вече е поставен под „частично блокиране“. Според CNBC китайските служители подчертават, че чуждестранните посетители на зимните игри ще бъдат напълно изолирани от обикновените граждани, за да се избегне влошаване на ситуацията.

 

CNBC: "В пълна бойна готовност" - Китай в навечерието на Олимпиадата започна решителна борба с "омикрон"

 

 

Юнис Юн, глава на кореспондентския пункт на CNBC в Пекин: За да попадете в Пекин, отново е необходим отрицателен тест за коронавирус.

 

Междувременно Китай се бори с първото локално огнище на щама омикрон.

 

Практически всички транспортни маршрути от съседния пристанищен град Тиендзин, който социалните мрежи наричат ​​»фронтовата линия» в битката на страната срещу щама «омикрон», са блокирани. Когато там бяха потвърдени първите два случая на заразяване с този вариант на коронавируса, властите бързо се заеха с работа — и само за два дни тестваха всички 14 милиона от населението на града за коронавирус. Оттогава са открити още няколко десетки случая, като някои от тях са регистрирани в други региони на Китай, но са свързани с Тиендзин. Източникът на инфекцията е неизвестен; също така не е ясно колко от новия щам вече присъства тук, отбелязва изданието.

 

Петя Паликрушева


Станете почитател на Класа