В Киев оцениха вероятността от «казахстански сценарий» в Украйна

В Киев оцениха вероятността от «казахстански сценарий» в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.01.2022
  • Share:

Повече от седмица в Украйна обсъждат вероятността «казахстанският сценарий» да бъде реализиран в собствената им страна, т.е. началото на масови протести, бунтове, погроми и други прояви на «демокрация» с последвалата мироопазваща мисия на «тоталитарна» Русия и нейните съюзници. Тази вътрешноукраинска информационна активност беше забелязана дори на Запад.

 

В Киев оцениха вероятността от "казахстански сценарий" в Украйна

 

 

Затова вицепремиерът на Украйна по европейската и евроатлантическата интеграция Олга Стефанишина побърза да оцени публично възможността за горното развитие на събитията, за да успокои украинската и западната общественост и да сложи край на тази дискусия от името на Киев. Като се има предвид, че тя го направи със специфичен маниер, изявлението й се оказа крайно неубедително, тъй като акцентите не бяха обективно поставени.

 

На 10 януари, по време на съвместен брифинг с генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг в Брюксел, след заседание на Комисията Украйна-НАТО, Стефанишина заяви, отговаряйки на дежурните журналистически въпроси, че „казахстанският сценарий“ с въвеждането на колективен мироопазващ контингент от ОДКС в страната, като се вземат предвид „украинските реалности“, е невъзможен.

 

«Украйна не е Казахстан, разбира се. Украйна провежда вътрешни реформи, за да увеличи устойчивостта си. Имаме както експертно гражданско участие, така и солидно единство в осъждането на руската агресия срещу територията на Украйна.

 

Ние не сме част от никаква постсъветска структура, която, както в случая с Казахстан, би позволила външна военна намеса и вземане под контрол на критичната инфраструктура. Тоест, ние провеждаме реформи, борим се с руската агресия срещу нашата територия и заедно с международната общност осъждаме незаконните действия на агресора», опита се да убеди Стефанишина неясно в какво и неясно кого.

 

Забележете, че сред русофобите-антисъветчици Москва е виновна за всичко, винаги и навсякъде.

 

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа