Bloomberg: СЕО на Binance е натрупал най-голямото крипто богатство на планетата

Bloomberg: СЕО на Binance е натрупал най-голямото крипто богатство на планетата
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    12.01.2022
  • Share:

Чангпен Джао, главен изпълнителен директор на гиганта за обмен на криптовалута Binance, се превърна в един от най-богатите милиардери в света, като натрупа най-голямото състояние от криптовалута на планетата, според Bloomberg.


Според неговия индекс на милиардери, нетната стойност на Джао в момента възлиза на 96 милиарда долара, сума, която му позволява да надмине най-богатия човек в Азия Мукеш Амбани и да се конкурира с основателя на Meta Марк Зукърбърг и основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин.


Медията обаче посочва, че в действителност състоянието на главния изпълнителен директор на Binance може да е много по-голямо, тъй като при изчисляване на богатството му не са били взети предвид личните му криптографски притежания, които включват биткойни и собствения „токен" на компанията му Binance Coin, чиято стойност нарасна с около 1300 % миналата година.


По същия начин, анализ на Bloomberg за обема на операциите и таксите на компанията, основана в Китай, показва, че тя е генерирала поне 20 000 милиона долара приходи миналата година. За сравнение експертите посочиха, че това надминава почти три пъти прогнозните приходи за 2021 г. на американската Coinbase, която има пазарна стойност от 50 000 милиона долара.


Самият Джао отказа да коментира доклада, докато Binance постави под въпрос точността на изчисленията на Bloomberg за пазарната стойност и нетната стойност на компанията. „Крипто все още е в етап на растеж", се казва в изявление на компанията. "Той е податлив на по-високи нива на променливост. Всяко число, което чуете един ден, ще се различава от числото, което ще чуете на следващия."

Станете почитател на Класа