НАСА нае 24 теолози да проучат как религиите биха реагирали на откритие на извънземен живот

НАСА нае 24 теолози да проучат как религиите биха реагирали на откритие на извънземен живот
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    29.12.2021
  • Сподели:

НАСА, заедно с Центъра за теологични изследвания (CTI) към Принстънския университет (САЩ), нае 24 теолози като част от усилията си да се определи как различните религии по света биха реагирали в случай на контакт с извънземен живот.


Преподобният Андрю Дейвисън, теолог от Кеймбриджския университет и доктор по биохимия от Оксфордския университет, е един от експертите, които ще сътрудничат по проекта.


В изявление, публикувано в блога на Cambridge University School of Divinity, Дейвисън заявява, че по време на досегашните си изследвания той вече е успял да проучи „колко често теологията и астробиологията са били предмет на популярни писания през последните 150 години".


Догодина Дейвисън ще издаде книга, озаглавена „Астробиология и християнска доктрина", в която ще обхване част от съвместното духовно изследване на CTI и НАСА, пише The Times.


Това не е първият път, в който има партньорство между американската космическа агенция и богословския център. През 2014 г. НАСА му отпуска грант от 1,1 милиона долара за изследване на интереса и отвореността на вярващите към научни изследвания.


С подкрепата на НАСА, CTI се надява, че ще бъдат публикувани още изследвания по темата, за да продължат да отговарят на въпросите, които биха възникнали ако човечеството намери живот на друга планета.ь

Станете почитател на Класа