Кадиров съжали, че няма право да реши «украинския въпрос» веднъж завинаги

Кадиров съжали, че няма право да реши «украинския въпрос» веднъж завинаги
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.12.2021
  • Сподели:

Главата на Чечения Рамзан Кадиров по обичайния си начин предложи да се реши „въпросът за принадлежността на Украйна“. Той счита, че при определени обстоятелства би могъл да сложи край на този проблем веднъж завинаги.

 

Кадиров съжали, че няма право да реши "украинския въпрос" веднъж завинаги

 

 

«Украинските проблемни въпроси дори не са на ниво президент на страната. Това е моето ниво. Ако бях инструктиран, отдавна щях да реша този проблем»отбеляза ръководителят на Чеченската република по време на пресконференция.

 

Друга алтернатива, според Кадиров, може да бъде „анексирането на Украйна към Чеченската република“. В тази връзка Рамзан Ахматович се оплака от липсата на нормативна база, която да позволи това.

 

В същото време чеченският лидер подчерта, че ако властите в Киев не дойдат на себе си, ситуацията може да се промени. Той счита, че Украйна трябва да стане част от Русия и посъветва „след Крим да се вземе и Киев“.

 

 

 

 

Рязката промяна на ситуацията в Украйна може да стане факт в случай на опити за решаване на «проблема с източните територии» по силов път.

 

Според прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков, в този случай ще бъде поставено под въпрос самото съществуване на украинската държавност.

 

При това, за тази позиция на Москва знаят във Вашингтон.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа