И Камала Харис заплаши Русия с «невиждани» мерки

И Камала Харис заплаши Русия с «невиждани» мерки
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.12.2021
  • Сподели:

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис заяви, че Русия може да бъде изправена пред санкции, каквито все още не е имало, заради ситуацията в Украйна.

 

И Камала Харис заплаши Русия с "невиждани" мерки

 

 

В неделя по CBS тя даде да се разбере, че Съединените щати координират позицията си със своите съюзници и ще я съобщят директно на руските власти.

 

„Разговаряме директно с Русия. Много ясно даваме да се разбере, че Русия не трябва да посяга на суверенитета на Украйна, че защитаваме нейната териториална цялост“, отговори Харис на въпроса ще започне ли в следващите няколко седмици „гореща война“ в Европа.

 

„Ние работим с нашите съюзници… и дадохме много ясно да се разбере, че сме готови да приложим санкции, каквито не сте виждали преди“, добави тя.

 

Русия многократно отрича западните и украинските обвинения за «агресивни действия», заявявайки, че не заплашва никого и не възнамерява да напада никого, а изявленията за «руска агресия», според Кремъл, се използват като извинение за разполагане на повече военна техника на НАТО в близост руски граници.

 

Руското външно министерство по-рано отбеляза, че изявленията на Запада за «руска агресия» и западната помощ на Киев, уж за защита от Русия, са едновременно смешни и опасни.

 

В същото време Киев и западните държави изразиха загриженост относно предполагаемото засилване на „агресивните действия“ на Русия близо до границите на Украйна.

 

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Русия придвижва войски на своя територия и по своя преценка. Според него това не заплашва никого и не трябва да тревожи никого.

 

Москва и Вашингтон изразиха готовност за обсъждане на взаимните проблеми и подготвят консултации в двустранен и многостранен формат.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа