Илон Мъск разкри „най-голямата заплаха за съвременната цивилизация“

Илон Мъск разкри „най-голямата заплаха за съвременната цивилизация“
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    24.12.2021
  • Сподели:

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск критикува „будността" и се подигра на CNN в интервю за консервативния сатиричен уебсайт Babylon Bee, като нарече „политическата коректност - една от най-големите заплахи за цивилизацията".


В пламенното интервю, което беше излъчено във вторник вечерта, Мъск протестира срещу опитите за отмяна на комика Дейв Чапел и каза, че „вирусът на събуждането на ума е вероятно една от най-големите заплахи за съвременната цивилизация".


„Трябва да е добре да си хуморист. Будността всъщност иска да направи комедията незаконна, което не е готино. Искаме ли общество без хумор, което просто е пълно с осъждане и омраза?", попита милиардерът.


„В основата си будността е разделяща, изключваща и омразна. По същество тя дава на подлите хора щит да бъдат подли и жестоки, бронирани с фалшива добродетел"


По време на интервюто Мъск също се прицели в CNN на фона на новините, че един от продуцентите на мрежата - Джон Грифин - беше обвинен в серия от шокиращи сексуални престъпления с непълнолетни този месец.


След като един от водещите предположи, че „Мъск можеше да е в CNN в момента, която е истинска новинарска организация за разлика от Babylon Bee", Мъск отговори: „Не съм достатъчно перверзен, предполагам".


The Babylon Bee се подигра на поредицата от скандали на CNN този месец със заглавието „Отдел Човешки ресурси на CNN обмисля добавянето към заявлението за работа на въпроса „Зловещ перверзник ли си?"


Мъск също хвърли сянка върху Metaverse на Марк Зукърбърг, коментирайки: „Мисля, че сме далеч от изчезването в Metaverse. Звучи просто някак модно.
„Не искам да бъда като някой стар мърморко, който отхвърля интернет, но в момента не мога да видя завладяваща ситуация на Metaverse", каза Мъск.

Станете почитател на Класа