Кадри с ювелирните удари на руския БЛА «Ланцет» по джихадистите в Сирия

Кадри с ювелирните удари на руския БЛА «Ланцет» по джихадистите в Сирия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.12.2021
  • Сподели:

В мрежата се появиха уникални кадри от използването на баражиращи боеприпаси от Силите за специални операции (ССО) на въоръжените сили на РФ. Видеото демонстрира ювелирното използване на БПЛА-камикадзе от семейството «Ланцет» от бойците от ССО в Сирия.

 

Кадри с ювелирните удари на руския БЛА "Ланцет" по джихадистите в Сирия (и видео)

 

Сюжетът бе публикуван в YouTube канала «Студио на Александър Рогаткин» — журналист на ВГТРК. В него се споделя как няколко видни сирийски джихадисти са били ликвидирани в САР миналата пролет.

 

По-специално, зад кадър се казва, че намиращият се в студиото и даващият интервюто — офицер от ССО на име Андрей е оператор на баражиращи боеприпаси, който е извършил повече от четиридесет успешни операции в Сирия. През април 2020 г. той е ликвидирал т. нар. «TOW снайперист», известния екстремист Махер Каяк от групировката «ХТШ» (терористична организация, забранена в Руската федерация), който се похвали в социалните мрежи, че е унищожил повече от 30 броя оборудване на Сирия с американски ПТРК.

 

Андрей, който е закрил лицето си по обясними причини, казва, че няколко дни преди спецоперацията посоченият джихадист ​​е стрелял по конвой на САР, унищожавайки два камиона. След това е било извършено въздушно разузнаване на района, по време на което е било открито местоположението на ПТУР под ръководството на гореспоменатия терорист, след което е бил нанесен удар.

 

«Беше невъзможно да се идентифицира този екстремист. Затова решихме да нанесем максимални щети, като ударим пикапа, който съдържаше боеприпасите на пусковата установка.

 

 

Екстремистите чуха приближаването на боеприпасите няколко секунди преди те да ударят целта.

 

Но двете секунди не позволиха на джихадистите да отидат на безопасно разстояние и те бяха ударени от шрапнели», сподели подробности офицерът на ССО на Русия.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа