Москва с две награди World Travel Awards

Москва с две награди World Travel Awards
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    21.12.2021
  • Сподели:

Москва бе отличена с две награди от престижната награда за туристическа индустрия World Travel Awards 2021. Столицата на Русия беше обявена за най-добра дестинация за изучаване на историческото наследство и най-добрия град за кратки пътувания.


„Тази година Москва се превърна в основна дестинация за историческо наследство и най-добрата дестинация за кратки пътувания. Освен това Санкт Петербург и Москва получихме награда за насърчаване на вътрешния туризъм с проекта Два града: милион впечатления", написа кметът Сергей Собянин на официалната си страница в социалната мрежа VK. "Поздравления за всички, които участваха в този успех! И, разбира се, благодаря на туристите. Градът и нашите сърца са отворени за всички, които искат да опознаят Москва по-добре", каза той.


Трябва да се отбележи, че в категорията „Най-добър адрес за кратки пътувания" Москва изпревари Дубай, Женева и Атина, докато в номинацията „Най-добра дестинация за историческо изследване" руската столица се позиционира пред Париж, Лондон, Прага и Виена.


Наградите World Travel Awards са създадени през 1993 г. и се присъждат ежегодно в различни категории. Хиляди туристи и специалисти от туристическия бранш гласуват за различни кандидати, водени от параметри като сигурност на града, състояние на инфраструктурата му и хотелската система.

Станете почитател на Класа