Украинските танкове могат да бъдат спрени дори без руско нахлуване

Украинските танкове могат да бъдат спрени дори без руско нахлуване
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.12.2021
  • Сподели:

Използването на белоруските горивно-смазочни материали (дизелово гориво, бензин  и друга продукция) представляват сериозна опасност за Украйна. Това в студиото на украинския «4 канал» по време на предаването «Прямым текстом» под заглавие «Развал на Русия» заяви бившият посланик на Украйна в Баларус (февруари 2010-юни 2011) русофобът Роман Бессмертный, който счита, че ДНР и ЛНР трябва да се превърнат в «диво поле».

 

Украинските танкове могат да бъдат спрени дори без руско нахлуване

 

 

Бессмертни обвини Москва в «чудовищна корупция» и в «хибридна война» срещу Киев. В същото време той изрази загриженост, че съществуващата в сегашния си вид Европа може да попадне под влиянието на Руската федерация и руските „корупционни схеми“ ще проникнат в Украйна от ЕС. Но засега украинската страна не плаща за „корумпирания руски газ“, а получава „европейски суровини“.

 

«Ето защо тук трябва да бъдете максимално внимателни и да разберете, че ценностният избор трябва да бъде защитен и да не се заменя понякога с евтин газ, понякога с евтин петрол, понякога с евтин бензин», уточни той.

 

Бессмертни се нахвърли и с обвинения срещу Минск и „тъпите“ украински функционери, които дали пазара на горива и смазочни материали на Украйна да бъде „разкъсан от режима“. Според него това ще доведе до тъжни последици и със сигурност ще се отрази на отбранителната способност на страната.

 

«Просто съм супер притеснен, че сме се хванали за тези контрабандни горива и смазочни материали от Беларус, а ние не разбираме, че това е същата корупционна игла, която идва от Русия. Колко пъти да го казвам, спрете това. Защото ще се лекуваме, ще пием хапчета, а туморът ще расте и рано или късно ще ни доведе до смъртоносен резултат», обобщи той.

 

Не за първи път в Украйна се повдига въпросът, че украинските танкове могат да бъдат спрени, без да достигнат Донецк и Луганск, дори и без „руска инвазия“.

 

Например, съвсем наскоро бившият секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов сподели по темата за зависимостта от Беларус в ефира на телевизионния канал «Прямой», който посочи сериозен недостиг на гориво във въоръжените сили на Украйна.

 

На свой ред украинският експерт Сергей Саливон предупреди в ефира на канала «Капитал» в YouTube за високата вероятност от криза с горивата в Украйна в близко бъдеще. Той припомни, че Беларус представлява 39% от целия украински пазар на бензин, 36% за дизелово гориво и 43% за битум.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа