САЩ не трябва да изпращат войници да воюват за независимостта на Украйна

САЩ не трябва да изпращат войници да воюват за независимостта на Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    14.12.2021
  • Сподели:

American Spectator: Съединените щати не трябва да изпращат войниците си да воюват за независимостта на Украйна

 

American Spectator: САЩ не трябва да изпращат войници да воюват за независимостта на Украйна

 

 

Американският експерт по геополитика Франсис Семпа заяви в списание American Spectator, че САЩ не трябва да изпращат войници да воюват за независимостта на Украйна.

 

Той се усъмни в това дали САЩ са заинтересовани от независимостта на Украйна и дали заради това си струва да влизат в открит конфликт с Русия.

 

Според експерта днес Украйна е в «руската сфера на влияние» и човек може «от все сърце» да пожелава свобода на Украйна, но «американците не трябва да се бият и да умират за независимостта» на тази страна.

 

„Независимостта на Украйна не е жизненоважен интерес за националната сигурност на САЩ“, каза Семпа.

 

Експертът също така изрази увереност, че Русия не представлява заплаха за Европа и Съединените щати, както по време на Студената война беше Съветският съюз, а основната заплаха днес идва от Китай.

 

Американските държавници „би трябвало да установят някакъв вид разведряване с Русия, за да не водят студена война на два фронта“, каза Семпа, но вместо това политиката на САЩ само сближава Русия и Китай и пречи на „насърчаването на демокрацията в света“.

 

По-рано президентът на САЩ Джо Байдън за пореден път заяви, че в случай на «военна инвазия» в Украйна Русия ще бъде изправена пред тежки и невиждани досега последици.


Байдън потвърди, че САЩ няма да воюват с Русия за Украйна


Според «Гласът на Америка» (СМИ, признато в Руската федерация за чужд агент, бел.ред.), това е заявил той на 8 декември по време на разговор с журналисти около Белия дом. Байдън потвърди, че е изразил тези заплахи към руския си колега Владимир Путин.


В същото време той подчерта, че не се разглежда участието на американски войски за защита на Украйна от Русия.


Заедно с това той направи бегла уговорка, че въпросът за изпращането на военен персонал в Украйна „ще зависи от това какво са готови да направят и другите страни от НАТО“.

 

Това обаче може да се счита за дипломатическа маневра, тъй като е ясно, че другите страни от НАТО няма да изпратят свои войници никъде без подсказка от Вашингтон.

 

По-рано беше съобщено, че сатиричното издание The Babylon Bee осмива заплахите на САЩ срещу Русия, както и изтеглянето на американските военни от Афганистан и умствените способности на американския президент Джо Байдън.

 


Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа