Хилари Клинтън сподели подготвената реч за победа през 2016 г.

Хилари Клинтън сподели подготвената реч за победа през 2016 г.
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    10.12.2021
  • Сподели:

Бившият кандидат на демократите Хилари Клинтън разкри победната реч, която е възнамерявала да изнесе през 2016 г. след президентските избори. Тя стана емоционална във видеоклип за това, предизвиквайки вълна от подигравки от страна на критиците си.


Изминаха пет години от загубата й от Доналд Тръмп, но Клинтън изглежда все още не я е преодоляла. Бившият държавен секретар сподели победната реч, която е подготвила в случай, че спечели, дори разкри, че никога не си е направила труда да напише реч за загуба.


„Мои съграждани американци, днес изпратихте послание до целия свят: Нашите ценности траят, нашата демокрация стои силна и нашето мото остава „e pluribus unum" (от многото един)". Това е един откъс от това, което Клинтън би казала в Ню Йорк през 2016 г. като новоизбран президент.


Неуспешният кандидат за президент по-късно стана видимо емоционална, когато заговори за майка си, която почина през 2011 г.


„Мисля за майка си всеки ден", казва тя, преглъщайки сълзите. „Иска ми се да мога да вървя по пътеката и да намеря малките дървени пейки, където тя седеше."


Речта на Клинтън „Ами ако" беше посрещната най-вече с вълна от подигравки от критиците, много от които напомниха на Клинтън колко време е минало от нейната изборна загуба.


MasterClass е онлайн платформа, която е домакин на уроци, преподавани от експерти в различни области, като Клинтън отскоро е сред шепата от нейните високопоставени служители. Съпругът й, бившият президент Бил Клинтън, също ще бъде домакин на предстоящ урок по лидерство.

Станете почитател на Класа