Градовете с най-лош трафик град в света

Градовете с най-лош трафик град в света
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    10.12.2021
  • Сподели:

Фирмата за транспортни анализи Inrix Inc. публикува своя списък с градове с най-лоши нива на трафик, а Лондон (Великобритания) оглави класацията. Челната тройка, сред повече от 1000 града от 50 държави, се допълва от Париж (Франция) и Брюксел (Белгия).


Според Питър Лийс, оперативен директор на компанията, основната причина Лондон е на първо място е силното икономическо възстановяване след кризата, отприщена от пандемията, което надхвърля регистрираното в други градове. „Може да се твърди, че е добре да има задръствания, защото това показва, че икономическото възстановяване е особено бързо, но недостатъкът е, че задръстванията се върнаха", обясни той.


Друг фактор, който оказа отрицателно въздействие върху задръстванията е инсталирането на велосипедни алеи по време на кризата от коронавирус. „Използването на улиците е свързано с търсенето и предлагането. Ако търсенето се увеличава, но пространството се споделя с други форми на транспорт, има по-малко асфалт за колите, което оказва влияние върху скоростта и следователно има толкова много задръствания", добави Лийс .


Докладът уточнява, че шофьорите в английската столица ще загубят средно по 148 часа тази година по време на задръствания.


Според проучването Inrix Inc., което взе предвид страните, в които фирмата има покритие на данните, след Лондон, Париж и Брюксел е Москва (Русия), следвана от Ню Йорк и Чикаго (САЩ). ), Рим (Италия), Богота (Колумбия), Палермо (Италия) и Истанбул (Турция).

Станете почитател на Класа