Македонска партия иска прекратяване на преговорите с България

Македонска партия иска прекратяване на преговорите с България
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.12.2021
  • Сподели:

Според Левица правителството в Скопие нямало легитимност да води с трети държави преговори от ключово значение за македонския народ

 

 

Македонската партия Левица иска прекратяване на преговорите с България, тъй като според нея досегашният опит показва, че всяко следващо решение и договор вследствие на двустранен спор е завършило с директна щета за македонския народ.

Както предаде агенция МИА, цитирайки Левица, местните избори в Република Северна Македония са показали, че правителството няма легитимност да води с трети държави преговори от ключово значение за македонския народ.

 

http://epicenter.bg/images/news/112020/thumbs/main_1605863345.jpg


Според Левица има два неприемливи сценария за разрешаване на този въпрос. Първият е подписване на анекс към Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, или на нов договор, който предвижда цялостно приемане на българските условия.

Вторият сценарий предвижда рамковата позиция, приета от българския парламент през 2019 г., да влезе в преговорната рамка на ЕС с Република Северна Македония.

Левица призовава да се спазва резолюцията за червените линии, да се прекратят спешно преговорите и да започне принципен процес на интеграция, който защитава македонските национални интереси, отбелязва БТА.

 

 

 

Станете почитател на Класа