Руско посолство към US сенатор: Настоявате за ядрен удар по Русия? Вие сте демон!

Руско посолство към US сенатор: Настоявате за ядрен удар по Русия? Вие сте демон!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.12.2021
  • Сподели:

Руското посолство в САЩ във Facebook коментира думите на американския сенатор Роджър Уикър за възможността за използване на ядрено оръжие срещу Русия в случай на ескалация на конфликта с Украйна.

 

Руско посолство към US сенатор: Настоявате за ядрен удар по Русия? Вие сте демон!

 

 

Сенаторът по телевизионния канал Fox News препоръча на президента на САЩ Джо Байдън, в случай на влошаване на ситуацията, да не изключва възможността за превантивна употреба на ядрено оръжие срещу Русия.

Руското посолство в САЩ нарече подобни изявления безотговорни и посъветва американския политик да се запознае със съвместното изявление на президентите на Русия и САЩ от 16 юни 2021 година, в което се потвърждава ангажимента на двете страни към принципа за недопустимост на ядрена война.

 

Руските дипломати отбелязват, че в щата, който Уикър представлява, се намират американските военни предприятия.

„Това повдига въпроси. Чии интереси защитава сенаторът, когато призовава за война — на украинците или на военно-промишления комплекс на САЩ?

 

Нима е възможно да се позволява интересите на натрупване на печалба от производството на оръжия да доминират над желанието на народите да се защитят от заплахата от ракетно-ядрена война?» — питат от руското посолство в САЩ.

 

По-рано руският министър на отбраната, армейски генерал Сергей Шойгу заяви, че американските самолети отработват използването на ядрено оръжие срещу Русия.

 

Стратегическите бомбардировачи на ВВС на САЩ се активизираха значително близо до източните граници на Русия, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу. Според него пилотите отработват тактиката за нанасяне на ракетни удари срещу Русия.

 

По-рано съобщихме: Forbes/ВВС на САЩ насочват бомбардировачи за ликвидиране кораби на Русия

Бомбардировачите B-1B Lancer на ВВС на САЩ отработват нова основна задача за ликвидиране на корабите от Балтийския и Черноморския флот на Русия. Това съобщи Forbes.

 

Forbes: ВВС на САЩ насочват бомбардировачи за ликвидиране кораби на Русия

 

 

„Два B-1 могат да изстрелят 48 LRASM (противокорабни ракети с голям обсег, бел.ред.) по Балтийския флот“, цитира РИА Новости текста на статията.

 

Отбелязва се, че това може да е достатъчно, за да се потопи целият флот наведнъж.

Освен това, както отбелязва изданието, поради далечния обсег LRASM B-1 ще може да обстрелва руски кораби навсякъде в Черно море от въздушното пространство на НАТО.

По-рано беше съобщено, че американски стратегически бомбардировачи са прелетели над Черно море.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа