Бил Гейтс прогнозира кога ще приключи острата фаза на пандемията

Бил Гейтс прогнозира кога ще приключи острата фаза на пандемията
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    09.12.2021
  • Share:

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс публикува в блога си обобщение на 2021 г., година, която той описа като „трудна". Той разгледа въпроса за коронавируса, новите му варианти и приемането на ваксини, като съжалява, че този период не показва подобрение спрямо миналата година.


С по-голям брой смъртни случаи от covid-19 тази година в сравнение с 2020 г., светът не е толкова близо до края на пандемията, както се надяваше милиардерът. „Не очаквах, че ще се появи такъв силно заразен вариант и подцених колко трудно би било да убедя хората да се ваксинират и да продължат да носят маски", пише Гейтс.


Бизнесменът обаче бе доста оптимист за 2022 г. и каза, че се надява краят на пандемията да се вижда. „Вярвам, че острата фаза на пандемията ще приключи някъде през 2022 г.", каза филантропът.


Появата на щама Омикрон не подкопава оптимизма на Гейтс, дължащ се според него на опита, натрупан в борбата с болестта и нейните варианти. „Светът е по-добре подготвен да се справи с потенциално лоши варианти, отколкото в който и да е друг момент на пандемията досега", подчерта той.

Станете почитател на Класа