Украински генерал: Путин воюва по инструкците на СССР

Украински генерал: Путин воюва по инструкците на СССР
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.12.2021
  • Share:

Русия нанесе поражение на Украйна в хибридната война, а сега Москва ще продължи да принуждава Киев към мир с военни средства. Тази гледна точка изрази бившият заместник-началник на военното ведомство на Украйна Игор Павловски.

 

Украински генерал: Путин воюва по инструкците на СССР

 

Генералът счита, че украинците са загубили икономическата конфронтация с руснаците. Освен това Русия ще вземе надмощие в социалния и политически компонент, след което най-вероятно ще последва военна офанзива на руските войски на украинска територия.

 

Путин се бие според съветските книги, така че тази операция ще бъде принуждение към мир, каза бившият украински заместник-министър в ефира на телевизионния канал «Еспресо».

 

Според него ненапразно Русия раздаде паспорти за гражданите на Донбас без причина. Сега ще дойде ред на защитата на „руското население“ и въвеждането на войски в източната част на Украйна.

 

Междувременно Вашингтон обвинява Москва за изтеглянето на военни сили към украинската граница. И така, на магистрала М4 «Дон», на 30 км от Украйна, очевидци забелязаха движението на РЕБ «Красуха-4» (радиоелектронна борба). Говорителят на Пентагона Джон Кърби обърна внимание на факта, че САЩ следят отблизо действията на Русия близо до границата с Украйна.

 

В Москва обаче опровергават агресивните намерения към съседни страни. Според главния говорител на Кремъл Дмитрий Песков, Руската федерация не е планирала и не планира никакво нападение срещу украинските позиции.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа