„Ако сте в този разговор, вие сте част от злополучната група“

„Ако сте в този разговор, вие сте част от злополучната група“
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    07.12.2021
  • Сподели:

Дигиталният ипотечен кредитор Better.com обяви в петък уволнението на 900 работници, което е еквивалентно на 9% от персонала му, в САЩ и Индия, ден след дебюта си на финансовия фондов пазар, информира порталът TechCrunch.


Съкратените работници получиха известие за отстраняването им в съобщение от главния изпълнителен директор Вишал Гарг чрез едностранно видео-обаждане. Епизодът нагорещи социалните мрежи и получи много критики.


„Идвам при вас без страхотни новини. Пазарът се промени, както знаете, и ние трябва да се движим с него, за да оцелеем и да се надяваме, че можем да продължим да просперираме и да изпълняваме нашата мисия. Ако сте в този разговор , вие сте част от злощастната група, която се уволнява. Вашата работа тук се прекратява незабавно", гласи речта на главния изпълнителен директор.


Сред причините за подобно решение, според източници, близки до бизнес ръководството, цитирани от TechCrunch, е очакването, че ипотечният пазар ще се свие значително след 18 месеца бърза експанзия, поради желанието да се предлагат услуги за недвижими имоти.


От друга страна, фирмата получи инжекция пари от своите спонсори преди споразумението. Въпреки че няма съобщения за финансови проблеми, възможно е съкращенията да са били предпоставка за това споразумение. Освен са нужни по-малко ръчни работни процеси и фокусиране върху автоматизирания бизнес.

Станете почитател на Класа