Криптовалутите се сринаха, биткойн спадна с повече от 18%

Криптовалутите се сринаха, биткойн спадна с повече от 18%
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    06.12.2021
  • Share:

Тази събота цената на биткойн и основните цифрови валути падна драстично за броени часове, съобщава порталът Coindesk.


Цената на биткойн спадна до 42 019 долара за първи път от септември, когато започна впечатляващия възход, който повиши цената му до върхове за всички времена. Ситуацията с биткойн доведе до по-широк спад на пазарите на криптовалути. Ethereum се сви с повече от 14%, Solana, Cardano и XPR загубиха над 18%, а други активи паднаха с над 20%.


Продажбите на пазара предизвикаха впечатляващ брой поръчки за стоп-загуба, инструмент за предотвратяване на загуби. „Досега видях над 4000 продадени биткойни, които тласнаха пазара рязко надолу", каза Лоран Ксис, директор на CEC Capital и експерт по цифрови валути.


Спадът на цифровите валути дойде в резултат на несигурността, причинена от разпространението на варианта на коронавирус Омикрон, вече открит в 38 държави, както и нарастващата загриженост на Съвета на Федералния резерв относно проблема с инфлацията.


Въпреки това имаше играчи, които се опитаха да се възползват от ситуацията, за да „купят есента". Например президентът на Салвадор Найиб Букеле, в чиято страна цифровата валута е официална валута, обяви тази събота нова покупка на 150 биткойна по приблизително 48 670 долара всеки.

Станете почитател на Класа