Ето колко пъти Джефри Епщайн е посещавал Белия дом

Ето колко пъти Джефри Епщайн е посещавал Белия дом
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    05.12.2021
  • Share:

Скандално известният педофил Джефри Епщайн е посетил Белия дом на тогавашния президент Бил Клинтън невероятните 17 пъти по време на първия му мандат, според дневниците на посетителите, получени от Daily Mail. В някои дни той го е посетил три пъти.


Епщайн е посещавал предимно Западното крило, според дневниците на посетителите, придобити чрез Закона за свободата на информацията от Daily Mail, което предполага, че е идвал предимно при президента Клинтън. Връзката им датира поне от началото на президентството на Клинтън, като дневниците регистрират Епщайн и предполагаемата му сводница Гислейн Максуел в Белия дом само месец след встъпването в длъжност на Клинтън през 1993 г.


Докато регистрите, публикувани от Mail on Friday, разкриват 17 посещения от Епщайн в Белия дом, причините за всяко посещение не са посочени, което принуждава читателя да си представи какво може да е правил починалият финансист на, да речем, 28 юли 1994 г. когато посетил Белия дом веднъж в 14:00 и отново в 18:30 часа. Това е една от трите дати, на които той е записан като гостуваш по два пъти.


Въпреки това, както разкриват дневниците на посетителите, Епщайн също е канен в Белия дом от няколко от съветниците на Клинтън, включително тогавашния помощник по икономическата политика Робърт Рубин, който е първият служител, подписал влизането на Епщайн в президентската резиденция през февруари 1993 г. По-късно Рубин прекара 10 години като председател на влиятелния Съвет за външни отношения, след поста на министър на финансите на Клинтън. Рубин твърди, че не си спомня да е говорил или да се е срещал с Епщайн.


Следващите посещения в Белия дом са се състояли под прикритието на филантропия, което се превърна в един от основните начини на Епщайн за дърпане на ушите - и други части на тялото - на могъщи мъже. Един път той идва да дарява пари, за оправянето на историческата асоциация на Белия дом, а в друг случай посещава, за да даде значителна помощ за образование. Поне едно от посещенията на Епщайн в Белия дом съвпада с посещението на бившия сенатор Джордж Мичъл, едно от споменатите имена от тъжителката Вирджиния Джуфре, като мъж, на когото Епщайн я давал на заем за секс. Мичъл отрече всякакви подобни транзакции.


В допълнение към многобройните си срещи с Епщайн в Белия дом, известно е, че Клинтън е летял с частния самолет, наричан „Лолита Експрес" на осъдения сексуален престъпник около 26 пъти, по време и след неговото президентство. Въпреки че настоява, че не е имал представа за наклонностите на своя приятел към непълнолетните през това време, първият мандат на Клинтън също се припокрива с периода, в който Максуел е под наблюдение в нейния наказателен процес за трафик на малолетни. Най-малко 10 от пътуванията на Клинтън в Лолита Експрес оставят подробностите у тайните служби, а едно пътуване след президентството през 2002 г. включва актьора Кевин Спейси, който беше опозорен заради предполагаемата си склонност към непълнолетни момчета.


Епщайн и Клинтън са били толкова близки, че адвокатите на педофила твърдят, че той е помогнал на бившия президент да излезе с Глобалната инициатива на Клинтън, доходоносното филантропско начинание, върху което Клинтън и съпругата му са се фокусирали след неговото президентство.

Станете почитател на Класа