Новият главен изпълнителен директор на Twitter започва „основна реорганизация“

Новият главен изпълнителен директор на Twitter започва „основна реорганизация“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    05.12.2021
  • Share:

След като пое юздите от Джак Дорси, новият главен изпълнителен директор на Twitter, Параг Агравал, обяви значителна корпоративна промяна, като няколко високопоставени ръководители ще напуснат компанията преди края на годината.


Трима старши изпълнителни директори - ръководителят на инженеринга Майкъл Монтано, главният дизайнер Дантли Дейвис и главният HR директор Дженифър Кристи - ще се оттеглят някъде преди 2022 г., съобщи в петък Washington Post, позовавайки се на източници на компанията и имейл до служители от Агравал. Промяната бе мотивирана отчасти от желанието на новия главен изпълнителен директор за „оперативно съвършенство", добавя изданието.


Промените ще засегнат до голяма степен техническите, приходните и потребителските подразделения на Twitter, като Ник Колдуел, Брус Фалк и Кайвон Бейкпур ще поемат съответните отдели.


Съобщава се, че като ръководител на дизайна Дейвис е създал известни търкания на работното място, като New York Times описва подхода му на „твърда ръка", който не винаги върви добре с колегите. Говорител на Twitter каза за TechCrunch, че напускането му е продиктувано от желание да измести модела на фирмата към „структура, която има един водещ мениджър, поддържащ ключовата цел на компанията".


Дорси, съосновател на Twitter, обяви оставката си малко внезапно в понеделник, преди да предаде поста на главен изпълнителен директор на Агравал, който беше главен технически директор на компанията от 2017 г. Той отбеляза, че ще остане в борда на директорите до май за да помогне на новия главен изпълнителен директор да се настрои в ролята си, и твърди, че за да се разраства, платформата не трябва да бъде постоянно обвързана с първоначалните си създатели.


Агравал, подобно на Дорси преди него, вече е събрал значителна тълпа от недоброжелатели, на фона на опасенията, че ще тласне Twitter в по-цензурна посока. Илон Мъск, който беше сред най-високопрофилните критици на напускащия главен изпълнителен директор, дори сподели мем, в който сравнява наследника му със Сталин, разпращайки слухове, че Дорси може да е бил под натиск да подаде оставка. Междувременно американски консерватори изкопаха някои от старите туитове на Агравал, като ги обявиха за расистки и антирелигиозни.

Станете почитател на Класа