Байдън разкри план за "ваксиниране на света"

Байдън разкри план за "ваксиниране на света"
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    04.12.2021
  • Сподели:

Президентът Джо Байдън обеща да не принуждава нацията към още едно блокиране, докато новият щам на Covid-19 се разпространява. Освен че насърчава ваксинацията у дома, Байдън каза, че „САЩ трябва да ваксинират света".


Байдън очерта политиката си за коронавирус за следващите месеци в публикация, публикувана в USA Today. В статията президентът каза, че бързото разпространение на новия вариант Omicron, който вече е в САЩ, „е причина за безпокойство, но не и за паника".


В очевиден опит да облекчи опасенията, че новият щам може да доведе до спиране на икономическото възстановяване, Байдън заяви, че не обмисля никакви широки ограничения.


„Ние ще се борим с Covid-19 не със спиране или блокиране, а с по-широко разпространени ваксинации, бустери, тестове и други. Някои от тези мерки ще удължат времето за ваксинация през нощи и почивни дни и ще отворят повече места за ваксиниране. Междувременно администрацията ще се свърже с около 60 милиона американци в Medicare", разкри Байдън.


Като част от плана си да запази училищата отворени, Байдън каза, че правителството ще засили кампанията за ваксиниране, насочена към деца на възраст до пет години, както и ще отвори стотици нови семейни клиники за ваксинация. Президентът също така каза, че ще изисква частните застрахователи да покрият разходите за бързи тестове у дома, като отбеляза, че „тестовете ще бъдат лесно достъпни безплатно в хиляди места в цялата страна за тези, които нямат застраховка".


Докато призоваваше всички отговарящи на условията американци да получат бустерни дози, Байдън заяви, че масовата ваксинация на населението на САЩ сама по себе си няма да реши проблема, а САЩ трябва да помогнат на други страни да ваксинират населението си.


„Трябва да ваксинираме света и да засилим международните правила за пътуване за хора, които идват в САЩ", каза Байдън, добавяйки, че САЩ планират да доставят 200 милиона дози в рамките на следващите 100 дни в допълнение към 280 милиона ваксини, които вече са изпратили.


Що се отнася до тези, които вече са били заразени с вируса, Байдън каза, че „администрацията му работи за увеличаване на наличността на нови лекарства, включително лечение с моноклонални антитела, както и антивирусни хапчета", когато бъде разрешено от Американската администрация по храните и лекарствата.

Станете почитател на Класа