"Създайте хаос в тила." НАТО има нови планове за Украйна

"Създайте хаос в тила." НАТО има нови планове за Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.11.2021
  • Сподели:

НАТО повишава залозите срещу Русия. Великобритания възнамерява да изпрати няколкостотин елитни бойци в Украйна

 

Страните от Алианса помпат Киев с модерни оръжия. За това с какво е свързана тази дейност, в материала на редакционната колегия.

 

Армейски елит

 

Според таблоида “Мирър” британското правителство първоначално се съмнява, но военните все пак са убедени в предполагаемата реалност на заплахата от Кремъл. Например руските танкове са на път да преминат границата и да се втурнат към Киев с победен марш. Според плана на Лондон 600 елитни войници ще „провалят хитрите планове“.

Гръбнакът на специалната група са войниците от 16-та десантно-щурмова бригада и специалните части на Специалната армейска служба (САС), известни от Втората световна война насам. Това подразделение има десетки успешни операции по целия свят. По негов модел са сформирани известни специални отряди, по-специално американският "Делта". Характеристиката на британските специалисти са действия зад фронтовата линия, саботаж зад вражеските линии и дълбоко разузнаване.

 

Източници на изданието обаче уточняват: заповедта за прехвърляне в Украйна ще бъде дадена само „в случай на нахлуване в Москва“. Но самите професионалисти вече са в пълна бойна готовност.

 

Ръководителят на британския генерален щаб генерал Ник Картър, повтаряйки медиите, каза, че вероятността от случайно начало на война между Русия и Запада е „по-висока от всякога“. Фаталният момент не може да бъде пренебрегнат по никакъв начин.

 

Британците обясняват алармистката реторика с „придърпането на руските войски“ към границата с Украйна. Въпреки че Москва многократно изтъква, че няма нищо необичайно в планираните маневри, които се провеждат строго в рамките на суверенните граници.

 

"Военно развитие"

 

Киев и правителствата на западните страни крещят по-силно за „агресията на Кремъл“. Не е тайна, че под претекст за защита на съюзник, НАТО се е утвърдил здраво в Украйна и продължава да пълни въоръжените сили на Украйна с оръжие. По-специално, наскоро в Киев бяха доставени 80 тона боеприпаси за различни цели. А по-рано през ноември кораб с две лодки от клас “Айлънд” отплаваха от САЩ за нуждите на ВМС на Украйна.

 

Явно скоро ще бъдат изпратени още. Британският министър на отбраната Бен Уолъс преди два дни обеща допълнително „развиване на способностите“ на въоръжените сили на Украйна.

 

Няколко военни съоръжения на НАТО вече работят в Украйна. По-специално, от 2015 г. на полигона “Яворов” край Лвов инструктори на Пентагона обучават войници от въоръжените сили на Украйна. Формално полигонът принадлежи на Киев, всъщност това е база на Алианса. Просто там се допускат и "украински колеги".

 

Както и база “Очаков” (Николаевска област), построена от батальон на морската пехота на САЩ. Американците планират да оборудват тук плаващ док, за да ремонтират и поддържат съдовете си - недалеч от брега на Крим.

 

Британците избраха пристанище Южно, на 30 километра от Одеса. Военните водолази са завършили всички предварителни работи, необходими за изграждането на военноморска база. Присъствието на ВМС на Украйна е изключено. Лондон изрази желание да придобие подобно съоръжение на Азовско море.

 

Според украински медии близо до Мариупол американски военни експерти обучават украински снайперисти, близо до Алешки в Херсонска област - диверсанти, в разузнавателния център на остров Змейни - разузнавачи и бойни водолази, близо до Михайловка - оператори на БПЛА. Щатите всъщност считат Украйна за собствена територия. Онзи ден конгресменът Майк Търнър каза направо за "постоянното присъствие" на Пентагона там.

 

Приносът на НАТО

 

Това обаче очевидно не е достатъчно за Киев. И така, депутатът от партия „Слуга на народа“ Олег Дунда разкри задачата на Министерството на отбраната: „Да се привлекат Съединените щати към по-тясно сътрудничество“.

 

Висшите служители на украинската държава говорят открито за това. Руското външно министерство свърза войнствената реторика на Киев с поредното искане за изпращане на оръжие.

 

„Ясно е, че Зеленски не е против да провокира каквито и да било инциденти в очакване, както каза Остап Бендер, „чужбина да ни помогне“. Мисля, че всички повече или по-малко осведомени и следящи развитието на събитията западни експерти отлично разбират какво е заложено“, каза Сергей Лавров.

 

Украйна също е наясно с това. Според местните медии в светлината на "изострянето на югоизток" до Пентагона е бил изпратен списък с желания: ракети "Харпун" (за морски цели) и наземни “Слам”. Преди това те поискаха зенитно-ракетни комплекси “Пейтриът”, изтребители F-16 или “Грипен”, както и бронирана техника.

 

 

Андрей Коц,Превод: В. Сергеев, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа