Читателите на Le Figaro: Да обявим война на Беларус и Русия, в Полша луди ли са?!

Читателите на Le Figaro: Да обявим война на Беларус и Русия, в Полша луди ли са?!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    14.11.2021
  • Сподели:

Полският премиер заяви, че миграционната криза на границата с Беларус заплашва целия Европейски съюз, пише Le Figaro. Мненията на читателите на френското издание са разделени: едни призовават за използване на армията, а други смятат, че самият полски чиновник е «заплаха».

 

Читателите на Le Figaro: Да обявим война на Беларус и Русия, в Полша луди ли са?!

 

 

Европейците подозират президента Лукашенко, че транспортира мигрантите със самолет от Близкия изток и Африка до Минск, след което ги изпраща в Литва, Латвия и Полша.

 

„Затварянето на полската граница е в наш национален интерес. Но днес стабилността и сигурността на целия ЕС са заложени на карта“, написа в Туитър главата на полското правителство.

 

„Тази хибридна атака на режима на Александър Лукашенко е насочена срещу всички нас. Няма да позволим да бъдем сплашени и ще защитаваме мира в Европа заедно с нашите партньори от НАТО и ЕС“, добави той.

 

Коментари на читателите: 

 

i-lecteur

Подчертавам, че е необходимо да се атакуват всички, които организират тази безконтролна имиграция.

 

Vieille Canaille — Gentilhomme

Подкрепям Беларус. Не тя отприщи войните в родината на тези бедни хора, а западните страни. Нека сега те да отговорят!

 

13 à table

Икономически силният ЕС е Германия. Германия се нуждае от евтина работна ръка, тя избира тези, от които се нуждае, а останалите изпраща във Франция. Затова не трябва да се чака реакция от европейските институции. Така и самата Полша стана член на съюза.

 

Christophe Dutihieul

Европейците подозират президента Лукашенко, че е вкарвал мигрантите със самолет. Президентът Лукашенко знае, че европейците планираха държавен преврат в страната му. Не очакваха той да отговори. Трябва да се върнем към принципа на ненамеса, достатъчно са ни нашите нерешени проблеми, за да се грижим за останалия свят.

 

anonyme

Оставете поляците сами да се оправят, както направиха унгарците с турците. Народите от Източна Европа са прави, че ни презират.

 

Axel WERNER

Самият полски премиер е заплаха за тази страна.

 

anonyme

Да обявим война на Беларус? И следователно Русия? Заради 15 000 мигранти? В Полша луди ли са?!

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа