Шефката на американското разузнаване: "Има нещо друго, което просто не разбираме за НЛО"

Шефката на американското разузнаване: "Има нещо друго, което просто не разбираме за НЛО"
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    13.11.2021
  • Сподели:

Директорът на Националното разузнаване на САЩ Аврил Хейнс коментира в сряда темата за наблюденията на неидентифицирани летящи обекти, като призна, че анализаторите на подчинените й агенции не разбират напълно същността на много от тези явления, възприемани от военните на страната.


„Винаги възниква въпросът има ли нещо друго, което просто не разбираме, което може да дойде от извънземни?", каза тя по време на събитието „Нашето бъдеще в космоса", проведено в националната катедрала на Вашингтон.


Хейнс беше попитана за възможни признаци на извънземен живот във връзка с доклада за наблюдения на НЛО или неидентифицирани въздушни феномени (НЛО), публикуван от нейния офис през юни.


В този документ експертите анализират 144 необясними инцидента, наблюдавани от американски военен персонал между 2004 и 2021 г., и единственото, което можаха да заключат е, че в повечето случаи те са били „физически обекти", тъй като са били записани от сензори и инфрачервени радари, в допълнение към зрителното възприятие. Те обаче не успяха да определят естеството на явленията.


Шефът на разузнаването следва тази линия по време на речта си. „Бяхме доста сигурни, че няма да описваме всеки от тези доклади в различните категории, които идентифицирахме, защото честно казано не успяхме да разберем всичко", каза тя.


Хейнс съжалява за „липсата на последователен начин за съобщаване" на информацията, свързана с този вид наблюдения и посочи необходимостта от подобряване на събирането на данни от сензорите, с които разполага разузнаването, както и от задълбочаване в анализ на събрания материал.


От друга страна, тя подчерта, че „по отношение на проблема с НЛО основните въпроси, които вълнуват Конгреса, са проблемите с безопасността на полетите и контраразузнаването".

Станете почитател на Класа