Руски стратегически бомбардировачи ще патрулират в Мексиканския залив

Руски стратегически бомбардировачи ще патрулират в Мексиканския залив
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.11.2021
  • Сподели:

Една от целите на разширяването на НАТО на изток е да сплаши Русия. САЩ провеждат учения близо до границите й и разполагат военна техника в европейски бази, отбелязва «Сина». Изданието е убедено, че търпението на Русия се изчерпва и много скоро Кремъл тотално ще доведе Америка до нервна криза. Струва си само да се погледнат руските ракети и Западът изпада в истински ужас!

 

Поява в задния двор на Америка! Русия поема инициативата: Руски стратегически бомбардировачи ще патрулират в Мексиканския залив

 

Sina: В задния двор на Америка! Русия поема инициативата: Руски стратегически бомбардировачи ще патрулират в Мексиканския залив

 

 

Откакто Съединените щати инициираха стратегията за разширяване на НАТО на изток, те последователно упражняват колосален натиск върху Русия. Това принуди Москва да контраатакува в различни направления.

 

Въпреки това, след поредицата от водени от САЩ стратегически сблъсъци, НАТО и Русия все още не са постигнали нов стратегически баланс в европейското направление. През 2021 г. САЩ и НАТО проведоха интензивни мащабни военни учения в близост до границите на Русия в Източна Европа, Черно и Балтийско море, а стратегическата им цел беше толкова очевидна, че САЩ и Европа дори не си направиха труда да я прикрият с дипломатически причини.

 

Още по-тревожен и депресиращ е фактът, че освен значително увеличаване на военния натиск върху сухопътните и морските граници на Русия, американските стратегически бомбардировачи B-52 и B-1B често се появяват в Балтийско море и в съюзнически военни бази на Европейски държави. Ядрените оръжия и ядрената война отново са ужасяващи теми в дневния ред на западните политици.

 

Стратегическият бомбардировач B-1B Lancer, принадлежащ на американското стратегическо въздушно ударно командване, наскоро кацна във френска военна авиобаза за първи път. Жестът имаше за цел да демонстрира дълбочината на стратегическото сътрудничество между Съединените щати и техните основни военни съюзници в Европа.

 

В същото време обединеният флот на ВМС на САЩ и съюзниците от НАТО проведе круиз в Черно море, целящ да сплаши Русия. Тази поредица от военни действия предизвика сериозно недоволство в Москва.

 

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу на 7 ноември в телевизионно интервю за «Москва. Кремъл. Путин» заяви, че Русия се готви да проведе мащабни военни учения в Черноморския регион в отговор на съвместните военни операции на ВМС на САЩ и съюзниците от НАТО в Черно море.

 

Шойгу отбеляза, че Западът никога не е спирал да прави опити да изпробва руската отбрана по Черноморието. Така навлизането на флагманския кораб на 6-ти оперативен флот на САЩ в Черно море не е изолиран инцидент. Шойгу подчерта:

 

 

 

 

 

„Когато кораб на нерегионална сила навлезе в Черно море, ние на първо място считаме, че на борда има високоточно оръжие с голям обсег на действие“.

 

Въздушните и военноморските стратегически удари на далечни разстояния са основното тактическо оръжие, използвано от Съединените щати за започване на войни през последните 30 години. За разлика от миналите войни в Ирак и Афганистан, в Европа Съединените щати разположиха и често използват стратегическите бомбардировачи B-52 и B-1B за извършване на рейдове за сдържане.

 

Най-очевидната цел на тези рейдове е да се направи опит за ядрено сдържане на Русия.

 

В началото на март тази година стратегическият бомбардировач B-1B Lancer на ВВС на САЩ кацна във военновъздушната база Орланд в Норвегия, което е първото кацане на такъв самолет отвъд Арктическия кръг.

 

Според плана на американското командване за стратегически удари, американската армия разположи четири стратегически бомбардировача B-1B във военновъздушната база Орланд в Норвегия. Това се превърна в заплаха за руския Северен флот и освен това ще даде възможност на Съединените щати да нанесат изненадващ ядрен удар срещу стратегическите цели на Руската федерация.

 

Разбира се, в отговор руските военни предприеха ефективни контрамерки.

 

Първо, руските военни разположиха тактически балистични ракети и крилати ракети на суша, море и въздушно базиране в западна посока, в рамките на техния обхват са всички военни бази на НАТО на европейския континент.

С други думи, стратегически цели като бомбардировачите B-1B, разположени от САЩ в Западна Европа (във военните бази във Великобритания, Франция, Германия и други страни) и Северна Европа (норвежки военни бази) са под заплаха от унищожение. Най-опасното е, че и САЩ, и Русия се придържат към позицията на „превантивен удар“.

 

Всички знаят: щом между тях избухне ядрена война, човечеството ще бъде изтрито от лицето на земята.

 

Второ, с възраждането на икономическата и военната мощ на Русия, нейните въоръжени сили вече могат да следват стратегия за ядрено сдържане в задния двор на САЩ.

 

Съобщава се, че руските стратегически бомбардировачи ще започнат редовно патрулиране в Мексиканския залив.

 

Русия очевидно е напълно уморена от безкрайните натовски провокации по границите си и е решила да поеме инициативата. Този път САЩ определено ще се изнервят! Военни експерти казват, че подобно на разполагането на американската военна техника в Европа, Русия също има два стратегически самолета и допълнително стратегическо въздушно оръжие, което може да се използва за патрулиране в Мексиканския залив и по крайбрежието на САЩ.

 

Сложните характеристики и предназначение на руския стратегически бомбардировач Ту-160 (по кодификацията на НАТО „Блекджек“) като цяло са еквивалентни на тези на американския B-1B.

 

Съединените щати обаче са много по-нервни от стратегическия бомбардировач Ту-95, който е способен да носи крилати ракети с голям обсег. Американските военни експерти знаят, че Ту-95МСМ може да носи осем крилати ракети Х-101, които имат обхват над пет хиляди километра и навеждат на истински ужас.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа