„Ще бъде по-лошо от сега“: Бил Гейтс назова близкото бъдеще мрачно

„Ще бъде по-лошо от сега“: Бил Гейтс назова близкото бъдеще мрачно
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.11.2021
  • Сподели:

Американският милиардер, основателят на Microsoft Бил Гейтс заяви, че човечеството трябва да се подготви за мрачно бъдеще — светът може много скоро да бъде залят от вълна от насилие.

 

„Ще бъде по-лошо от сега“: Бил Гейтс назова близкото бъдеще мрачно

 

 

Гейтс предлага да се подготвим не само за нови заразни болести и нови пандемии, както той сподели по-рано, но и за възможни терористични атаки с използването на биологични оръжия, а последствията от използването им ще бъдат многократно по-лоши от коронавируса.

 

„Ще бъде значително по-лошо от всяка пандемия“, цитира милиардера британският The Guardian.

 

Всички тези мрачни прогнози бяха изразени от Гейтс в интервю с бившия министър на здравеопазването на Обединеното кралство Джеръми Хънт за мозъчния тръст Policy Exchange.

 

Милиардерът посъветва Световната здравна организация да създаде специална работна група за наблюдение на епидемиологичната ситуация, която ще провежда, по думите му, „микробни учения“ за отблъскване на биотерористичните атаки и премахване на последствията от тях.

 

Според официални данни днес броят на заразените с коронавирус в света се приближава до четвърт милиард, а повече от 5 милиона души са станали негови жертви. В редица индустрии нарушаването на веригите за доставки поради пандемията и карантинните ограничения провокира сериозен недостиг на суровини и компоненти, което доведе до сериозно покачване на цените на редица стоки.

 

Хранителните продукти поскъпват с изключително високи темпове. В проспериращите страни от т. нар. първи свят има криза на доставките, включително в хранителните магазини, както и криза с горивата.

 

Неочаквана последица от пандемията беше острият недостиг на работна ръка в почти всички региони на света.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа