Украйна: САЩ ни предадоха в опита си да оправят отношенията си с Русия

Украйна: САЩ ни предадоха в опита си да оправят отношенията си с Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.11.2021
  • Сподели:

Курсът на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън за нормализиране на отношенията с Русия може да бъде възприет в Украйна като предателство. За това пише изданието «Страна.ua».

 

Украйна: САЩ ни предадоха в опита си да оправят отношенията си с Русия

 

 

Порталът посочва статия на New York Times за преговорите между Москва и Вашингтон относно киберсигурността, насочени към намаляване на напрежението между двете страни. Украинският вестник отбелязва, че подобни промени са настъпили в политиката след срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън.

 

„САЩ изглежда са решили да преговарят с Русия по приятелски начин, а не чрез санкции и ултиматуми.

 

Това в Украйна, както показва споразумението между САЩ и Германия за „Северен поток – 2“, може да се разглежда като ново предателство“, пише порталът.

 

Политологът Руслан Бортник в интервю за портала посочва, че непубличните консултации между Русия и САЩ могат да бъдат опасни за Украйна.

 

„Самият факт на тези преговори предполага, че украинският проблем се оставя настрана – в името на интересите, свързани с конкуренцията с Китай, световната търговия, противодействието на covid и националните интереси по засилване на САЩ и Русия“, каза той.

 

Според експерта Западът се опитва да се отдалечи от конфронтацията с Русия и да намери условия за хладен мир, „включително често с цената на Украйна“.

 

По-рано постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя обяви, че Русия и САЩ са се договорили да се информират взаимно за инциденти в киберсигурността, засягащи двете страни.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа