Американците реагираха на появата на Су-35 в Източна Сирия

Американците реагираха на появата на Су-35 в Източна Сирия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.11.2021
  • Сподели:

Американските медии изразиха загриженост относно появата на многоцелевия изтребител Су-35 в непосредствена

 

близост до американски военни части във въздушната база Камишли (провинция Хасеке, Североизточна Сирия). Според американското издание The Drive изтребителят може да стане част от по-голямо разполагане на четири такива самолета, което показва засилване на руските позиции в този район на САР.

 

Американците реагираха на появата на Су-35 в Източна Сирия

 

По-специално се съобщава, че в сряда, 27 октомври, в Камишли се е появил Су-35С с номер на опашката «07 Red». В същото време се отбелязва, че Су-35 за първи път пристига на това летище, използвано преди това само като база за руски бойни хеликоптери. Очевидци съобщават и за пристигането на още три Су-35 в същата база.

 

Според панарабския телевизионен канал Al Mayadeen изтребителите вече са извършили няколко разузнавателни полета. Заедно със самолетите в базата са доставени и боеприпаси. Очевидно Су-35 ще остане в тази част на Сирия за неопределено време.

 

Базата Камишли се намира на 5 км от сирийско-турската граница, а на наличието на Су-35 в Сирия правилно реагираха в кюрдските и арабските социални мрежи. Според канала «Военный обозреватель» появата на руските въздушно-космически сили в района на очакваните действия на турските войски дава на Анкара ясни и категорични сигнали.

 

 

Петя Паликрушева

 

 

Станете почитател на Класа