"Алсат М": Стево Пендаровски не спомена „българския фашизъм“

"Алсат М": Стево Пендаровски не спомена „българския фашизъм“
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.10.2021
  • Сподели:

Опозицията от своя страна обвини управляващите, че нарушават достойнството на онези, които се борят за държавното и националното достойнство

 

 

Република Северна Македония (РСМ) отбелязва 80-годишнината от началото на Народно-освободителното въстание. На основната церемония за 11 октомври на могилата край Прилеп президентът Стево Пендаровски заяви, че ако македонците не са били част от антифашизма, днес те няма да имат своя държава. В речта си той не спомена актуалния в споровете със София „български фашизъм“.

 

http://epicenter.bg/images/news/102021/thumbs/main_1633977656.jpg

Вместо това Пендаровски каза, че въстанието има различни антифашистки течения в своите редици, без етнически или религиозни различия, коментира македонският телевизионен канал "Алсат М", цитиран от Агенция "Фокус".

Опозицията от своя страна обвини управляващите, че нарушават достойнството на онези, които се борят за държавното и националното достойнство.

В Могила край Прилеп 11 активисти от партията „Левица“ застанаха пред мястото, където държавните делегации трябваше да поднесат цветя. Поради това длъжностните лица, дори премиерът Заев, трябваше да обикалят, за да стигнат до мястото. Имаше и размяна на словесни провокации между групите.

 

 

Станете почитател на Класа