Мъск се подигра на Байдън за игнорирането на историческата мисия SpaceX

Мъск се подигра на Байдън за игнорирането на историческата мисия SpaceX
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    21.09.2021
  • Сподели:

След като SpaceX успешно извърши исторически космически полет, изпълнителният директор на компанията Илон Мъск се подигра с президента Джо Байдън в светлината на факта, че американският лидер все още не е коментирал публично постиженията на първата напълно цивилна космическа мисия.


"Президентът на САЩ отказа дори да признае четирите нови американски астронавти, които помогнаха за събирането на стотици милиони долари за детска ракова болница Св. Джуд", коментира един от последователите на Мъск в Twitter и го попита каква може да е причината.


Отговорът на магната беше прост и очевидно убедителен за потребителя: „Той все още спи". Сарказмът му припомня как Доналд Тръмп нарече настоящия президент „Спящия Джо".


В друг туит Мъск също се съгласи с потребител на интернет, който смята, че екипажът трябва да бъде признат и аплодиран от президента.


Висши служители на НАСА поздравиха SpaceX за космическата мисия Inspiration4. Дори конкурентни компании като Boeing, Lockheed Martin и Blue Origin признаха и похвалиха подвига.


Малко преди това милиардерът помогна за постигането на една от целите на Inspiration4, като се ангажира да дари 50 милиона долара за кампанията им за набиране на средства в полза на Детската ракова болница St. Jude. С приноса на магната първоначалната цел за събиране от 200 милиона долара беше превишена.


Историческата мисия Inspiration4 започна успешно миналата сряда с изстрелването на ракетата-носител Falcon 9 от космическия център Кенеди в САЩ. Космическият кораб Crew Dragon прекара три дни в орбита около Земята на височина приблизително 585 километра, преди да кацне в събота край брега на Флорида.

Станете почитател на Класа