«Висшето ръководство на Русия се стреми към мащабна промяна»

«Висшето ръководство на Русия се стреми към мащабна промяна»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.09.2021
  • Сподели:

Въпреки че Франция и Германия са готови да си сътрудничат с Русия в областта на енергийната икономика, те одобряват решенията на правителството на САЩ, ръководени от стратегическа съзнателност. От края на Втората световна война САЩ се радват на несравнимо мощни лидерски качества и право на глас.

 

Без ръководството на САЩ Западът ще се разпадне.

 

Западните страни се придържат към «закона на джунглата», в който силните изяждат слабите. Те са против Русия да бъде силна и да ги води.

 

"Висшето ръководство на Русия се стреми към мащабна промяна"

 

 

Невъзможно да се пренебрегне и фактът, че смекчаването на руско-американските отношения наистина допринася за стратегическата стабилност в света. На срещата тази година ръководителите на двете държави постигнаха консенсус, че е необходимо да се избегне избухването на ядрена война. Няма обаче признаци на затопляща тенденция в отношенията между двете страни. Съединените щати са дълбоко загрижени за силата на Русия и че тя може да се превърне в следващата свръхдържава, която да измести САЩ от позицията на хегемон. С избухването на пандемията в редиците на американския елит назря безпокойство.

 

Русия е против тоталната конфронтация със САЩ, тъй като това ще доведе до големи загуби.

 

Всъщност тя осъзнава, че критичният момент е настъпил. Владимир Путин, Сергей Шойгу и други високопоставени лица са за развитието на Далечния Изток и създаването на специална икономическа зона на Курилските острови. Шойгу дори предложи преместването на руската столица в Сибир.

 

Това предполага, че висшето ръководство на Русия се стреми към мащабна промяна, надявайки се да компенсира слабостите в икономиката и да направи страната по-силна.

 

Русия трябва да изгради силно стратегическо доверие, ако иска да започне диалог за сътрудничество със САЩ. В момента отношенията между двете страни са на двата полюса. САЩ не вярват, че Русия ще поеме инициативата и ще направи отстъпки. Русия, от друга страна, е загрижена, че Америка може да увеличи стратегическото си сдържане. Съществуват големи различия между двете страни и в геополитически план. Например по въпросите на Сирия и Украйна и двете страни се ръководят от собствените си стратегически нужди и не правят компромиси.

 

САЩ и Русия трябва да преодолеят редица трудности, за да „сключат мир“. Най-малкото те трябва да решат въпроса за стратегическото доверие. Светът се нуждае от стабилност и мир. Америка и Русия, като двете най-големи военни сили, имат очевидно въздействие върху света, помирението е възможно след разрешаването на противоречията.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа