Украински генерал: Заплахата от пълномащабно руско нашествие на територията на Украйна остава

Украински генерал: Заплахата от пълномащабно руско нашествие на територията на Украйна остава
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.09.2021
  • Сподели:

Командващият Обединените сили на ВСУ на Украйна генерал-лейтенант Сергей Наев смята, че и днес заплахата от пълномащабно руско нашествие в Украйна остава. Както съобщава "Перший незалежний", Наев е добавил, че доказателството за това е натрупването на военен потенциал на Русия около Украйна и отработката на учения с настъпателна тематика. В същото време командирът увери, че украинските разузнавателни служби непрекъснато анализират ситуацията, а военното командване е готово за промените в нивото на заплахите и за адекватен отговор на тях.

 

Натрупването на руския военен потенциал около Украйна и отработването на настъпателни учения показват, че заплахите от пълномащабно нахлуване в Украйна остават. Както съобщава "Перший незалежний", това е заявил командирът на Обединените сили на ВСУ генерал -лейтенант Сергей Наев.

 

Предвид натрупването на военен потенциал от Русия около Украйна и провеждането на мащабни учения, включително по офанзивни теми, заплахите от пълномащабно нахлуване в Украйна остават. Ефектът от международните санкции и подкрепата на Украйна от международни партньори по въпросите на суверенитета и териториалната цялост значително намаляват прилагането на разширяването на агресията от страна на Русия “, каза Наев.

 

По негово мнение, в близко бъдеще Русия ще продължи да предприема хибридни мерки за влияние, съсредоточавайки усилията си върху поддържане на управляема нестабилна ситуация в Източна Украйна, дестабилизиране на социално-политическата ситуация в Украйна и придобиване на превъзходство в информационното пространство.

 

В същото време командирът увери, че украинските разузнавателни агенции непрекъснато анализират ситуацията, а военното командване е готово за промени в нивото на заплахи и за адекватен отговор на тях.

 

На фона на липсата на тактически успехи на противника, командването на окупационните сили продължава да търси най -ефективните тактики за действие. В момента противникът потвърждава комбинацията от военни действия с едновременното прилагане на информационни и психологически мерки. В някои случаи врагът, пренебрегвайки Минските споразумения, започва да използва все повече и повече забранени видове оръжия, включително срещу граждански обекти “, каза Наев.

 

По негово мнение, основната цел на подобни провокации е да демонстрират сила, безнаказаност и дързост. Военните отбелязват, че с действията си „нашествениците се опитват да провокират военното командване на на обединените сили, за да дадат достоен отговор, като същевременно фиксират нарушения от страна на Украйна“.

Наев подчерта, че специално внимание се отделя на „изкривено медийно отразяване на ситуацията, обвинявайки висшето военно-политическо ръководство на Украйна, че изкуствено изостря ситуацията по линията на разграничение“.

 

 

Превод: ЕС

Станете почитател на Класа