Шойгу: „Талибаните са по-добре въоръжени от украинската армия“

Шойгу: „Талибаните са по-добре въоръжени от украинската армия“
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    01.09.2021
  • Сподели:

В ексклузивно интервю за канал в YouTube, руският министър на отбраната Сергей Шойгу изброи сред основните рискове, които положението в Афганистан сега представя „наркотиците и голямото количество оръжие, попаднало в ръцете на талибаните*.


Според Шойгу САЩ са доставили на Украйна същото оръжие, което са изоставили в Афганистан след изтеглянето на войските си и превземането на цялата територия от талибаните, но броят на оръжията е много по-голям, което означава, че талибаните вече са по -добре въоръжени от украинската армия.


Министърът отбеляза: „Първоначално Вашингтон се е намесил в делата на Афганистан с цел установяване на държавна власт и налагане на демократичните ценности и западния начин на живот". В допълнение той каза, че американската администрация е наблегнала на две области: „сигурност и минно дело, но в резултат на това Афганистан стана най -големият производител на хероин в света".


По-рано се разбра, че американското оръжие, натрупано в Афганистан, на стойност милиарди долари, е попаднало в ръцете на талибаните след завземането на властта от тях.

Станете почитател на Класа