Затворнички в САЩ и Великобритания съобщават за сексуално насилие от „транс” затворници

Затворнички в САЩ и Великобритания съобщават за сексуално насилие от „транс” затворници
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    01.09.2021
  • Сподели:

Жените в САЩ и Великобритания, принудени да живеят заедно с биологични мъже в затвора, разказаха, че политиките, предназначени да защитават правата на транссексуалните, са довели до сексуално насилие срещу затворнички.


Томиека Джонсън бе осъдена на 50 години зад решетките от съд в Калифорния през 2012 г., след като убила съпруга си - насилник по време на физическа разправия. Джонсън, бивш полицейски патрул, разказа, че е споделяла килия с транссексуален затворник, който е бил „много насилствен и много вулгарен". Съобщава се, че принуждавал жените в затвора да чистят банята и да мият подовете, което силно напомняло на Джонсън за домашното насилие, което е претърпяла.


Макар въпросният затворник да се е идентифицирал като жена, реално биологичният мъж е имал приятелка, която редовно „биел и душил". Според Джонсън въпросният затворник ставал насилствен, ако „приятелката" му отхвърляла сексуалните му аванси.


В началото на тази година Калифорния прие законодателство, позволяващо на затворниците да искат преместване в съоръжения, които отговарят на тяхната полова идентичност. Оттогава са подадени около 300 такива искания, като нито едно искане не е отхвърлено.


Политиката вероятно е резултат от навеждането на политиците към ЛГБТ общността е успяла да „обедини ресурси и да упражни политическа власт в щата, каза Джонсън. Тя подчерта, че макар някои служители несъмнено да искат да приемат политики, които да пазят всички в безопасност, властите очевидно са оставени в неведение какво в действителност означава тази политика за жените затворнички.


Има подобна история и в Обединеното кралство. Бивша затворничка във Великобритания заяви, че е била сексуално насилвана от транссексуална съкилийничка, която преди това е била вкарана зад решетките като мъж за сексуални престъпления срещу жени. „Винаги се чувстваш на ръба. Знаеш, че те не са жени. Те са физически заплашителни и агресивни ", каза тя.


На един от биологичните мъже в затвора с нея беше казано, че не може да се къпе едновременно с другите затворници. Заповедта беше отменена, след като той подаде официална жалба, твърдейки, че човешките му права са били нарушени. „Сега му е позволено да се къпе с нас. И тъй като сега той има това право, другите мъже също имат това право ", казва тя.


Женските затвори в Англия и Уелс могат да държат транссексуални жени със свидетелства за възстановяване на пола, които все още запазват мъжките си гениталии. Политиката наскоро беше потвърдена от висшия съд на Англия и Уелс. Съдията постанови, че докато затворничките могат да се чувстват застрашени от биологични мъже, правата на затворниците транссексуални също трябва да бъдат взети под внимание.


Съвременната будна либерална политиката явно води до пълна бъркотия и носи страдание на много хора.

Станете почитател на Класа