Путин: Русия може да открие всеки враг и да нанесе удар

Путин: Русия може да открие всеки враг и да нанесе удар
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.07.2021
  • Сподели:

Русия непрекъснато и успешно усъвършенства оръжията на флота, способна е да открие всеки враг и да му нанесе неизбежен удар, ако е необходимо. Това заяви руският президент Владимир Путин преди началото на Главния военноморски парад на страната.

 

„Русия бързо зае своето законно място сред водещите морски сили и премина през колосален път на развитие от скромната петровска лодка до мощни кораби от океанската зона и ракетни подводници с ядрено задвижване", заяви държавният глава.

 

"Тя придоби ефективна морска авиация с голям и малък обсег на действие , надеждни крайбрежни системи за отбрана, най-новите хиперзвукови високоточни оръжейни системи, които все още нямат аналози в света, които ние постоянно и успешно усъвършенстваме “, каза президентът.

 

Путин подчерта, че днес руският флот има всичко необходимо, за да гарантира защитата на родната страна и националните интереси.

 

„Способни сме да открием всеки враг - под вода, повърхност, въздух и да му нанесем неизбежен удар, ако е необходимо“, каза руският лидер.

 

Путин подчерта, че военноморското присъствие на Русия е осигурено в почти всички области на световния океан. Той отбеляза, че дежурството в северните и южните ширини се извършва от „верни наследници на морската военна слава на Отечеството“.

 

Според него службата във флота е най-почетната и търсена, а умелите моряци и компетентните командири, които служат в руските флоти - в Балтийско, Северно, Тихоокеанско, Черно море, Каспийската флотилия - са известни на всички.

 

„Сигурен съм, че благодарение на професионализма, устойчивостта на военноморските моряци и военноморските пилоти, морските пехотинци и крайбрежните части, тяхната лоялност към Отечеството и руския флот, славата на знамето на Свети Андрей, никога няма да избледнее“, каза Путин.

 

Според руския лидер, Денят на флота отбелязва единството на всички поколения морски граници на страната.

 

„Той [празникът] е значим, скъп за цяла Русия, за нашия народ, защото чрез доблестта на военните моряци, тяхната военна смелост, дързостта на пионерите, нашето Отечество се обедини и укрепи, неговата слава и величие бяха изковани, " подчерта той, отбелязвайки, че руснаците с право се гордеят с имената на изключителни военноморски командири и талантливи корабостроители.

 

Всички те, в различни епохи смело са се сражавали и са печелили в името на Отечеството. Те са правили географски открития, давали са на човечеството уникални познания за разнообразието и красотато на необятния свят, смята още държавният глава.

 

 

Превод: СМ

 

 

Станете почитател на Класа