Германски депутат: Вместо приятелство с Русия, Берлин се готви да воюва с нея

Германски депутат: Вместо приятелство с Русия, Берлин се готви да воюва с нея
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.06.2021
  • Сподели:

Германското правителство се стреми да забрави историческото минало и неговите уроци, пише Зевим Дагделен в портала Neues Deutschland. В статията си депутатът от Лявата партия обвинява германските политици в двойни стандарти и подготовка за война с Русия. Германия все по-активно дрънка оръжие и се насочва към разпалване на конфликт, а тези, които не са съгласни с това, веднага се кръщават ​​марионетки на Кремъл. Завоевателната война срещу Съветския съюз не трябва да се забравя и приятелството с Русия трябва да стане основата на германската политика, призовава Дагделен.

 

Политиката на НАТО за подбуждане на конфликти и натрупване на оръжия срещу Русия и историческата забрава от страна на германското правителство по отношение на нападението срещу Съветския съюз преди 80 години са две страни на една и съща монета, заяви Зевим Дагделен, депутат от Бундестага от Лявата партия.

 

В статия, публикувана на портала Neues Deutschland, тя пише, че германско-руските отношения са достигнали най-ниската си точка. Не минава и ден, без да се искат нови санкции срещу Русия.

 

Вместо на дипломатическо споразумение, германското правителство залага на безпрецедентно въоръжение, така че благодарение на военните си разходи от 85 милиарда евро, с което значително изпреварва Русия с настоящите й 54 милиарда евро, след няколко години тя се превръща във военната сила, която харчи за отбрана повече от която и да е друга държава на континента.

 

Правителството в Берлин съвсем открито върви към "подготовка на война срещу Русия", убедена е Дагделен. Наскоро германският министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер, докато беше на борда на USS Charleston, каза на събралите се там военни: „Ние се борим за демокрация, свобода и основан на правила ред, рамо до рамо. В Европа врагът е Русия, тук е по-вероятно Китай. "

 

Тези, които обявяват битка срещу Русия, разбира се, не се интересуват от намаляването на напрежението или от „общия европейски дом“, подчертава авторът на статията. Напротив, пропагандата разпространява нов образ на врага, за да подготви военната кампания срещу Русия.

 

Разбира се, все още не се е стигнало до това. В дискусионната програма Kontrovers по германската телевизия говорителят на "Зелените" Мануел Сарацин заяви, че войната срещу Русия е "нереалистична". Назовававето на нападение срещу Русия нереалистично със сигурност не е признак на това, че авторът му е твърд противник на войната.

 

В същото време присъствието на немски войски в рамките на НАТО на западната граница на Русия в балтийските държави се трансформира на постоянна база, а учението Defender 2021 разиграва бързото движение на войските към източния фланг на съюз. В същото време атомните бомбардировачи на САЩ също участват в ученията.

 

Дрънкането на оръжия, виковете за конфронтация и ревът на войната засягат все повече германската общественост“, предупреждава Дагделен. - Всеки, който възразява срещу това, се нарича марионетка на Кремъл. Това може уверено да се счита за част от моралната мобилизация и подготовка за война. "

 

На този фон е естествено, че германското правителство и коалиционното мнозинство в Бундестага, подкрепяно от Зелените и Свободните демократи, не искат да позволят официални възпоменателни чествания по случай 80-годишнината от нападението на Германия срещу Съветския съюз.

 

Всеки, който си представя какви варварски престъпления са извършили германските войници по време на опустошителната война, трябва да си зададе въпроса: наистина ли Германия има правото да заема ролята на морален наставник в Европа, казва представителят на левицата.

 

Фашистката война в Съветския съюз се води от първия ден с използване на терор срещу цивилното население“, пише Зевим Дагделен в статията си. - 27 милиона граждани от всички националности на Съветския съюз загинаха поради войната и германската окупация. Германският Вермахт остави след себе си изгорена земя. По оценките, около 30 процента от територията е била превърната в необитаема, при освобождението й от Червената армия. "

 

В допълнение към алианса на ХДС / ХСС, желанието за освобождаване на германската външна политика от гнета на миналото се усеща особено в Зелената партия на Германия, отбелязва авторът на статията. Да се помнят събитията от миналото може, но не бива от спомена да се правят заключения за настоящето.

 

Политиците се разграничават от обвиненията в омраза към Русия, но в същото време "двойните стандарти" в оценките са поразителни, когато се занимават с теми като кланетата, извършени от САЩ по нареждане на президентите им Барак Обама, Доналд Тръмп или Джо Байдън, при които през последните години бяха убити хиляди хора по света.

 

Политиците мечтаят за Русия, в която олигарсите, свързани със Запада, да предоставят суровините на страната на други държави за бутилка водка, както беше по времето на Борис Елцин, пише Дагделен. Те искат да се върнат към това и това е коренът на готовността за агресия на изток на германските политици от Норберт Рьотген до Робърт Хабек.

 

„Завоеватерната и разрушителна война срещу Съветския съюз не трябва да се забравя“, подчертава депутатът от лявата партия в статията си на портала Neues Deutschland – От това чудовищно варварство може да бъде извлечен само един урок: дружбата с Русия и другите бивши съветски републики трябва да стане морално правило на немската политика.

 

 

Превод: ЕС

Станете почитател на Класа