Съветът за сигурност не успя да съгласува изявление за конфликта в Близкия Изток заради САЩ

Съветът за сигурност не успя да съгласува изявление за конфликта в Близкия Изток заради САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.05.2021
  • Share:

На брифинг официалният представител на генералния секретар на ООН Стефан Дюжарик за пореден път подчерта "необходимостта от единен апел от Съвета за сигурност, който според нас би оказала влияние върху ситуацията"

 

За трети път Съветът за сигурност на ООН поради възраженията на САЩ не успя да постигне съгласие по общо изявление, призоваващо за прекратяване на военните действия в Израел и Ивицата Газа, предава TACC, като се позовава на собствен източник в ООН.

"Съединените щати се противопоставиха на предложения проект на изявление след открито заседание в неделя," каза източникът на агенцията, цитиран от "Фокус".

По-рано Съветът за сигурност проведе закрити заседания два пъти през седмицата, в резултат на които също не стана възможно да се изготви съвместно изявление. Според ТАСС Вашингтон настоява документът да осъжда действията на радикалното движение „Хамас“.

По време на брифинг официалният представител на генералния секретар на ООН Стефан Дюжарик за пореден път подчерта „необходимостта от единен апел от Съвета за сигурност, който според нас би оказала влияние върху ситуацията“.

 

 

 

Станете почитател на Класа