FT: Западът не може да победи Русия

FT: Западът не може да победи Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.05.2021
  • Сподели:

На читател на Financial Times му е писнало да чете, че наивният руски гражданин непрекъснато бива заблуждаван от „държавна пропаганда“. Читател, живеещ в Москва, кани господата, който вярват в привлекателната „мека сила“ на Запада, да дойдат и да видят: „Би Би Си“ в Русия вече не се слуша, а Китай заменя Запада като модел. Западът не може да победи Русия», пише той.

 

FT: Западът не може да победи Русия

 

 

Писмо на читател на FT:

Филип Стивънс, чиято статия бе публикувана на 7 май, трябва да отиде в Москва и да види написаното на стената зловещо предзнаменование — нашите контролирани от Кремъл СМИ ежедневно съобщават, че Русия е военна свръхдържава, а отношенията с Китай, най-крупната икономика в света, стават все по-тесни.

Позволете ми да ви кажа как разбирам аз нещата: книгите на английски език бързо изчезват от нашите магазини, «Световната служба» на БиБиСи (BBC World Service) прекрати своето съществуване на руски език преди десет години, днес голям брой руснаци изучават китайски език.

 

Затова в настоящото съревнование Западът не поже да победи, той просто не може да убеждава другите народи, както по-рано.

 

Западът може да победи само в място, в което предлага повече пари или в което заплашва с по-смъртоносно оръжие от това, което притежава Русия.

Мерген Монгуш (Mergen Mongush), Москва, Русия

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа