Русия изтласка Украйна и САЩ в Черно море

Русия изтласка Украйна и САЩ в Черно море
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    14.05.2021
  • Сподели:

Руският флот попречил на Украйна да провежда учения с американския граничен кораб «Хамилтън», който влезе в Черно море. Това се посочва в изявлението на Гранична служба на Украйна, подчинена на министъра на Министерството на вътрешните работи Арсен Аваков.

 

Русия изтласка Украйна и САЩ в Черно море, те ще се жалват на "арменския поп"

 

„Корабите на страната агресор или обявиха фиктивни координати на затворените зони, настоявайки те бъдат напуснати, след което опасно маневрираха и се опитаха изкуствено да стеснят зоната на маневриране на украинските и американските кораби. Не отговориха на призивите за комуникация по каналите на международната морска сигурност. Това е дръзко нарушение на нормите на международното морско право, което внимателно е регистрирано и документирано от украинските граничари“, се казва в изявлението.

 

„Киев потвърди, че американският кораб „Хамилтън“ пристигна „на приятелско посещение, в рамките на което ще се проведат съвместни маневри по море и обучения за обмен на опит“.

„Според плана за съвместните учения корабите на граничните агенции на САЩ и Украйна по време на преминаването по море отработиха координацията на действията в международната тактическа група. Изпълниха елементи на съвместно маневриране с нарастваща сложност, включително отблъскване на въздушна атака, които почти не трябваше да се имитират.

 

Действията на партньорите бяха внимателно наблюдавани и придружени от корабите на Руската федерация”, оплакват се украинските граничари.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа