Брутален отговор на Русия

Брутален отговор на Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.04.2021
  • Сподели:

Министърът на отбраната Сергей Шойгу обяви планови проверки за бойната готовност в руските въоръжени сили, предаде РИА Новости. Военният експерт Сергей Хатилев заяви в интервю за «Народни новости», че Русия има огромен военен потенциал, страната може да реагира твърдо на всякакви провокации от Запада и при необходимост е готова да даде на САЩ сериозен урок.

 

Министърът на отбраната заяви, че през април Русия ще проведе над 4000 военни учения от различен мащаб. Също така ще бъдат извършвани проверки във всички военни окръзи и в Северния флот. Хатилев отбеляза, че всички военни учения, които се провеждат в Русия, са разделени на определени мероприятия. Според експерта Русия е започнала проверка на войските, според плана.

 

«Русия не върви към военни действия и не ги организира в нито един район, регион или държава. Изпълняваме плана си за бойната подготовка на въоръжените сили за зимния период на обучение през 2021 г. Задачите, които трябва да бъдат решени в тези учения ще изхожда от ситуацията, която се развива във външния свят и вътрешната ситуация в страната“, — обясни специалистът.

 

Военният експерт отбеляза, че Русия не я вълнува как Западът ще реагира на сериозните учения в армията. Според Хатилев Руската федерация ясно дава на всички да разберат, че ще отговори твърдо на всички провокации.

 

«Ако кораб наруши държавната граница, ние ще използваме бомбардировачи и ще започнем бомбардировки на тези кораби. Задачата на бойния самолет е да свали противника, ако държавната граница бъде нарушена, без значение на какво и да било. Няма да има компромиси», обясни събеседникът.

 

Хатилев заяви, че за потенциала на руските въоръжени сили днес не е необходима армия от пет милиона, не са необходими хиляди танкове, нужни са й само две или три хиперзвукови ракети, които ще решат задачите със стратегическо значение.

 

«Двете ни подводници «Борей» ще решат проблема, без да се приближават до бреговете на САЩ, те ще могат да унищожат 40 ядрени обекта. Имаме такава възможност да демонстрираме своята сила и способност», обобщи военният експерт.

 

По-рано «Народные новости» писаха, че в България са обяснили защо Киев не трябва да провокира конфликт между НАТО и Русия.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа